יינות בוטיק ישראלים: כשכול לגימה היא סיפור אהבה לטרואר

יינות בוטיק ישראליםבין טרסות הגליל, גבעות הכרמל ורוחות המדבר המנשבות בנגב, נולדים יינות שנדמים כמו שיר אהבה או יצירת אמנות חיה. יינות בוטיק ישראלים הם עולם ומלואו של ניחוחות, טעמים, מסורת וסיפור אישי שנארג בבקבוק קטן ואצילי. 

אנשי הצוות המקצועי מבית מבחר המשקאות מסבירים שהמהות של היינות הללו טמונה ביקבים משפחתיים קטנים, ייננים מסורים ואנשים שחיים את הכרם ומסרבים להתמסר לתעשייה הרועשת שמייצרת בכמויות מסחריות. 

הם בוחרים ללטש כל בקבוק כאילו היה זה תכשיט: הענבים נבחרים בקפידה, התסיסה מבוקרת לעילא, תוך שימת לב לפרטים הקטנים ביותר – והתוצאה המוגמרת באה לביטוי באיכות נטולת פשרות. על מנת שיין יזכה לכינוי "בוטיק", הוא חייב לעבור מסע אינטימי, החל מבחירה מדויקת של הענבים, דרך התססה איטית, ועד הליטוש האחרון במרתף.

בין אמונה למדע: יינות שמספרים סיפור

לא הרחק מהרי מירון, בתוך יישוב קהילתי חסידי וציורי, שוכן לו יקב אור הגנוז, הנחשב לפנינה רוחנית וייננית של ממש. היקב פועל מתוך חזון עמוק של חיבור לקרקע, למסורת ולמעלתה של הארץ. אחד מביטויי העומק הזה מתגלם ביין "אילמה", בלנד אלגנטי ועטור ניחוחות של פירות יער שחורים, תבלינים וחבית אלון צרפתית. 

זהו יין שיודע לספר סיפור, עם גוף מלא וטאנינים מרוסנים, כזה שמתחיל לאט אבל לא מרפה. "אילמה" איננו סתם יין, אלא חוויה ששוזרת בתוכה רוח, אדמה ויד אמן, ומהווה דוגמה מובהקת לעוצמה שמגולמים בה בעולם של יינות בוטיק ישראלים. מולו, בגישה מדעית כמעט הפוכה אך לא פחות מרגשת, פועל יקב ברבדו – מהבודדים בישראל שבו הייננים הם גם פרופסורים לביוטכנולוגיה.

לסיים בלגימה של השראה

היין "ברבדו קופאז' מגנום" מהווה דוגמה מובהקת למוח שמוביל את הלב: בלנד הדגל של היקב, בבקבוק מגנום מרהיב, המשלב קברנה סוביניון, מרלו ופטי ורדו. זהו יין עוצמתי, רך ומורכב בו זמנית, עם איזון מושלם בין פרי לעץ, דיוק ורגש. כשמבקשים לטעום את הארץ במלוא תפארתה, קשה להתעלם מיקב בוטיק בת שלמה, ששורשיו נטועים בהיסטוריה הציונית ובאדמת הכרמל. 

היין בת שלמה שרדונה הוא התגלמות של דיוק, רעננות ואלגנטיות ים-תיכונית: יין לבן יבש, עשיר בניחוחות תפוח ירוק, אגס ונגיעות וניל מהחבית, כזה שמלטף את החך ומשאיר טעם של עוד. הוא מבטיח, וגם מקיים, רמת איכות שמעמידה אותו בשורה אחת עם שרדונה מהעולם הגדול – אבל עם נשמה ישראלית מובהקת. לסיכום, כשיינות בוטיק ישראלים מגיעים לשיאים כאלה של דיוק, רגש ואיכות, שווה לעצור, לפתוח בקבוק ולהתמסר לכול לגימה.