איך לרשום פטנט כמו שצריך

איך לרשום פטנטהראש היהודי, כך מספרים, ממציא לנו פטנטים. אבל לא כל רעיון או מחשבה מקורית אמנם ראויים לתואר "פטנט". נספר איך לרשום פטנט כמו שצריך ומדוע כדאי לרשום רעיון מוצלח בצורה מהירה למדי. 

איך לרשום פטנט? בפירוט!

טעות מרכזית שעשוי לעשות מי שמגיש לבדו בקשה לרישום פטנט תהיה לפרט כמה קווים כלליים בלבד. ככל שהפטנט יהיה רשום בצורה נהירה, מפורטת ומדוקדקת, כך ניתן יהיה להגן טוב יותר על הזכויות של בעל ההמצאה (או בעלי ההמצאה). 

מה חשוב לבדוק לפני הרישום 

אם אתם שואלים איך לרשום פטנט, נבקש מכם לשים לב גם לדבר הבא – בדיקה. אין שום טעם לעבור את התהליך המלא של הרישום, מבלי שאתם בודקים שאף אחד לא חשב על הרעיון קודם לכן. לפני הרישום, חייב הממציא לבדוק בעצמו או להיעזר ברושמי פטנטים, שהרעיון לא נרשם או אולי אפילו כבר מומש בארץ או מחוצה לה. 

רישום ראשוני ורישום מפורט 

ברישומים של המצאות בעלות ערך מסחרי וכספי, אלמנט ראשון במעלה הינו הזמן. נכון לכל רגע נתון, מתגלים בכל העולם אין ספור תגליות ומספר הפטנטים החדשים בל יתואר. מי שיגיש את הבקשה ראשון, יקבל את זכות הראשונים. לכן, מקובל למהר ולהגיש בקשה לרישום ראשוני, זמני. במשך פרק הזמן שלאחר מכן, לרוב בעזרת משרד פטנטים או עורך דין שעוסק בכך, מנסחים את הפטנט המלא כך שאפשר יהיה להשלים את הרישום. 

יש תגליות שאין טעם לרשום

לא כל דבר יש טעם להגיש לרישום. למשל, רעיון שהוא מובן מאליו או ידוע בציבור רחב או מצומצם, עשוי שלא להיחשב לפטנט. רק נסו לחשוב על מישהו שינסה כיום לרשום פטנט על הגלגל ותבינו למה הכוונה. גם גילוי מדעי טהור לא יוכר לרוב כפטנט. בנוסף, יישום שאין לו ערך כלכלי (במידה ובודקים זאת לעומקו של עניין) לא יירשם בדרך כלל. לסיום, איך לרשום פטנט בישראל: פונים למשרד פטנטים, מתייעצים עם איש מקצוע בנושא, משלמים אגרה ומעבירים את הפירוט לרשם הפטנטים שבמשרד המשפטים.