חוזה מכר דירה איך מונעים טעויות בניסוח
מכירה של דירה איננה מעשה של יום ביומו. זוהי עסקה יחסית מורכבת שמחייבת ניסוח מדוקדק של חוזה מכר דירה. טעויות בניסוח החוזה או התעלמות ממצבים אפשריים שונים עלולים לגרום לצרות צרורות. כך תמנעו טעויות בניסוח ותישמרו מפני תקלות.
חוזה מכר דירה איננו חוזה אחיד
באינטרנט ניתן למצוא לא מעט דוגמאות לחוזים. חלק מהדוגמאות הללו משמש סטודנטים למשפטים אך חלקם עשוי לשמש גם את הקהל הרחב. כל עסקה של מכירת נדל"ן הינה עיסקה נפרדת, ייחודית, שנעשית בתנאים מאוד מסוימים. אין מדובר על חוזה אחיד, שרק משנים בו את שמות הצדדים או את הכתובת. הכלל הראשון שכדאי לזכור הוא לא להתבסס על חוזה מכר דירה שמצאתם באינטרנט. אם תקחו חוזה מסוג זה ולא תכניסו בו את השינויים הנדרשים, הטעויות עלולות לעלות לכם ביוקר.
לא מוכרים דירה בלי עורך דין
כשמקיימים משא ומתן על מכירת הדירה, הכל נראה טוב וכולם יכולים לחייך. אבל הצרות יכולות להתרחש אם לאחר מכן פתאום עולות טענות מטענות שונות. זוהי בדיוק מטרתו של החוזה, לסגור את כל הפינות ולמנוע לאחר המכירה טענות או חילוקי דעות כאלה או אחרות.
ניסוח של חוזה בשיתוף עם עורך דין שלכם מגדיר כל מה שצריך. חוזה מנוסח היטב ימנע לאחר מכן סכסוכים שגולשים לבית המשפט. החוזה יגדיר ויתחום בדיוק מהו הנכס ומהו מצבו. לרוב יוגדרו פיצויים מוסכמים, אם במקרה החוזה יבוטל או אם יתבררו עובדות נוספות. בחוזה מציינים מתי וכיצד יועברו התשלומים מהקונה אל המוכר. במידת הצורך, עשויים התקבולים להגיע לחשבון נאמנות שעליו אחראי עורך הדין.
בניסוח של חוזה מכר דירה אין הזדמנות שניה. אחרי שחותמים על החוזה, אי אפשר סתם כך להתחרט או לטעון ש"לא ידענו" או "לא הבנו". אם אתם קונים דירה או מוכרים דירה, אם אתם רוצים למנוע כל אפשרות של טעות או תקלה שעולים הרבה מאוד כסף, פנו לעורך הדין בתחום הנדל"ן.